sábado, 25 de febrero de 2017

XV Congreso Asociación Ampgyl / XV congrés AMPGIL "Cuerpo, expresión, identidad, orientación... más allá del binarismo"


XV Congreso Asociación Ampgyl "Cuerpo, expresión, identidad, orientación... más allá del binarismo" 3, 4 i 5 de març a Residencia Universitaria Ágora. La Llibreria Antinous hi serà el dissabte i diumenge al matí. Us hi esperem!!

jueves, 23 de febrero de 2017

ENTREVISTA "REVISTA DIGITAL CATORZE"



ENTREVISTA "REVISTA DIGITAL CATORZE"


www.catorze.cat/noticia/5568/amor/sense/embutshttp://www.catorze.cat/noticia/5568/amor/sense/embuts


Patricia Highsmith és una de les plomes més enigmàtiques i potents del segle XX. És molt més que una escriptora de gènere, de misteri o de suspens. Carol és la segona novel·la de Highsmith. La primera va ser Estranys en un tren (1950), els drets de la qual de seguida va comprar Alfred Hitchcock, que la va adaptar exitosament al cinema un any després (1951).

D’entrada, Carol es va titular El preu de la sal i va aparèixer el 1952 signada amb el pseudònim Claire Morgan. No va ser fins al 1989 que va ser publicada amb el títol de Carol i el nom autèntic de l’autora. La temàtica lesbiana, la descripció sense embuts de la història d’amor entre dues dones, no podia ser gaire ben rebuda per la societat americana de principis dels 50. Tampoc Highsmith tenia interès a ser encasellada com una autora de temes lèsbics, de la mateixa manera que mai no va estar d’acord a ser considerada una escriptora de gènere negre. Ho explica en molts dels seus papers i entrevistes, també a l’epíleg que va afegir a l’edició de 1989. La novel·la va tenir un èxit extraordinari, es van vendre ràpidament milers i milers d’exemplars.

És una lectura molt recomanada, per a tots els públics. Highsmith decideix que el final sigui feliç, i això trasbalsa els lectors, sobretot dins del món de l’homosexualitat, que està acostumat a perdre i a viure amagat. L’autora aposta per la felicitat i la nova visió de l’homosexualitat. El tractament de la història, bella, natural, gens sòrdida, va ser una de les claus de l’èxit de la novel·la quan es va publicar.

També recomananem veure la pel·lícula dirigida per Todd Haynes de l’any 2014 i editada en DVD. Hi ha una molt bona feina d'interpretació de les dues protagonistes (Cate Blanchett i Rooney Mara) i una bona recreació de l’atmosfera de Highsmith.
Maria Vitas i Josep Vitas



El llibre recomanat

Títol:
Carol.
Autora: Patricia Highsmith.
Editorial: en castellà, Anagrama. En català, L'Avenç.  En anglès, Bloomsbury.
Any d'edició: en castellà i en català: el 1991. En anglès: el 1990.
 Traducció: En castellà, Isabel Núñez i José Aguirre. I en català, Montserrat Morera.

Qui el recomana

Llibreria: Antinous.
Adreça: c/ Casanova 72 08011 Barcelona.
La cuida: Maria Vitas i Josep Vitas.

Quatre pinzellades: La Llibreria Antinous obre les portes el juny del 1997 al carrer Josep Anselm Clavé, 6 al barri de ciutat Vella de Barcelona. Després de més de 18 anys al Gòtic, el gener del 2016 ens vam traslladar a un nou local situat al barri de l’Esquerra de l’Eixample, al carrer Casanova, 72. La llibreria la vam engegar els germans Maria Vitas i el Josep Vitas amb 26 i 27 anys respectivament.

Disposem d'una especialització en temàtica LGTBI, amb una àmplia gamma de llibres: des de narrativa, poesia i teatre fins a assaig, diccionaris, biografies i memòries. I també, d’aparició recent: contes didàctics infantils i llibres pedagògics adreçats a adolescents, famílies i educadors. A més a més, ens plau poder-los oferir un catàleg molt extens i complet de pel·lícules (DVD) en què el tema gai i lèsbic apareix tractat en la seva diversitat i riquesa.

Així mateix, disposem d'una llibreria generalista amb totes les novetats editorials i podem gestionar qualsevol petició de documents.


viernes, 17 de febrero de 2017

Dissabte 25 de febrer a les 19:00h.


Dissabte 25 de febrer a les 19:00h.
Club de lectura: Tan solo el fin del mundo de Jean-Luc Lagarce ( ed. Dos Bigotes) basat en el film de Xavier Dolan, Solo el fin del mundo.
Acte a càrrec de Cristian Cortés, dramaturg.
El cinema Méliès c/ Villarroel, 102 fa un pase a partir del divendres 17 a les 22h. Nosaltres anirem el dilluns dia 20 a les 22h. 


#JeanLucLagarce #DosBigotes #libreriaantinous #EditorialDosBigotes #teatro #libros #literatura #Francia #SoloElFinDelMundo #XavierDolan #leer #leernospone #bookstagram #èxit

miércoles, 15 de febrero de 2017

20 anys !!! llibreria Antinous 20 años !!! librería Antinous Entrevista time out Martí Sales



20 anys !!! llibreria Antinous  20 años !!! librería Antinous Entrevista time out Martí Sales


20 anys !!!
Disposem d'una especialització en temàtica LGTBI. Amb el propòsit de facilitar-vos la tasca, els informem que disposem d'una àmplia gamma de llibres: des de narrativa, poesia, teatre, assaig, diccionaris, biografies i memòries, i també, d’aparició recent, contes didàctics infantils i llibres pedagògics adreçats a adolescents, famílies i educadors. A més a més, ens plau de poder-los oferir també un catàleg molt extens i complert de pel•lícules (DVD) en què el tema gai i lèsbic hi apareix tractat en la seva diversitat i riquesa .
Tanmateix disposem d'una llibreria generalista on totes les novetats editorials hi son presents i podem gestionar qualsevol petició de documents.
També ens trobareu a les xarxes socials (facebook i twitter, instagram),a través de la pàgina web : www.antinouslibros.com, el nostra bog i per E-mail libreriaantinous@yahoo.es

#HappyBirthday #Barcelona 20 años ya han pasado !! 20 anys #eixample @antinouslibros #llegir #cultura #llibre #instagram #libreriaantinous 

viernes, 10 de febrero de 2017

Charla con Iván Zaro La difícil vida fácil sábado 18 de febrero a las 19.00h.


Xavier Theros guanya el premi Josep Pla amb ‘La fada negra’

Xavier Theros guanya el premi Josep Pla amb ‘La fada negra’
Care Santos ha guanyat el Premi Nadal amb 'Media vida'

Premi Pla per la novel·la ‘La fada negra’, un ‘thriller’ històric ambientat a la Barcelona de 1843. L’obra la protagonitza Llàtzer Llampades, el capità d’un vaixell marcat per un tràgic naufragi i reconvertit en policia. El protagonista s’enfrontarà a una sèrie d’assassinats de criatures enmig d’una ciutat bruta, claustrofòbica i sota el setge militar, just abans que esclati la revolució. La novel·la premiada es va presentar amb el títol provisional de ‘La rosa de pedra’. El guardó està dotat amb 6.000 euros i s’entrega anualment la nit de Reis.


Theros és autor de diversos llibres humorístics, així com de l’assaig històric ‘Burla, escarnio y otras diversiones’ (La Tempestad, 2004), sobre l’humor a l’edat mitjana. És també autor i actor del monòleg ‘¡Qué bello es vivir… Bien!’. Amb el llibre ‘La Sisena Flota a Barcelona’ (La Campana) va guanyar el premi de periodisme Josep Maria Huertas Claveria el 2010.

viernes, 3 de febrero de 2017

Presentació del llibre niñas y niños /nenes i nens editorial Litera de Aingeru Mayor y Susana Monteagudo



Presentació del llibre niñas y niños /nenes i nens editorial Litera de Aingeru Mayor y Susana Monteagudo
"No hay cosas de niños y cosas de niñas"
Candela, 8 años.
En el mundo hay muchas niñas y muchos niños. Miles de millones. Y no hay dos que sean iguales. Cada una, cada uno, es niña o niño a su manera.
"No hi ha coses de nens i coses de nenes"
Candela, 8 anys.
Al món hi ha moltes nenes i molts nens. Milers de milions. I no n'hi ha dos que siguin iguals. Cadascuna, cadascun, és nena o nen a la seva manera.

 #lgtb #familieshomoparentals #familiashomoparentales #familieslg #familiaslg #famílieslgtb #familiaslgtb #homoparental #lgtbfamily #familiasgay #lovewins #loveislove #twomoms #dosmamas #lgtbparents #wearefamily #LGTBI #lesbianmoms #howwefamily #lesbianfamily #rainbowfamily #familyislove #samesexfamily #cuentosgais #cuentosles #nuevoscuentos #nubeocho #YesIam #Gaylesismore #literalibros