miércoles, 4 de mayo de 2016

La Setmana de la Cultura Prohibida del 24 al 29 de maig a el BORN CCM


PARADA nª8  LLIBRERIA ANTINOUS DISSABTE  28  I  DIUMENGE 29 DE MAIG DE 11H. A 21H.
Programa | La Setmana de la Cultura Prohibida

Des d’El Born CCM, en uns temps com els actuals, volem donar suport a la llibertat d’expressió i posar en relleu el gran valor que té, per a un món democràtic i just, la garantia del dret universal a l’accés lliure i obert a tot tipus d’informació.
La Setmana de la Cultura Prohibida vol ser una cita anual per reflexionar sobre les prohibicions del passat i actuals. Prohibicions i censures aplicades a totes les formes culturals i artístiques (llibres, música, cinema, espectacles) i que tenen diverses modalitats: la censura reglamentada, la censura subtil i encoberta del consell i la recomanació, l’autocensura (la més efectiva de totes), la censura per inundació (per sobreabundància d’informació), etcètera. Una reflexió amb trobades i debats públics amb autors, creadors, periodistes i altres professionals de tots els àmbits culturals.
Enguany posarem l’accent en la música prohibida. A causa de l’important grau de penetració que té en la gent, la música ha viscut cada vegada més la prohibició per part de l’autoritat opressora, però també, i especialment en els nostres temps, ha patit l’autocensura, conscient o no, vinculada a valors morals o assimilacions errònies.
No hay comentarios: