miércoles, 29 de noviembre de 2017

Arriba la III Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La plaça de Catalunya, del 22 de desembre al 4 de gener, serà l’escenari de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que organitza el Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació d’entitats, empreses i projectes de l’àmbit de l’economia social i solidària.
La fira és l’espai que, per Nadal, mostra a la ciutadania com el consum responsable, l’economia social i solidària i de proximitat és ja una realitat a Barcelona. Al llarg de dues setmanes, es mostrarà com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària oferint productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i fan activitat econòmica i sociocomunitària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat.
A la fira, els visitants trobaran entorn de 60 projectes, entitats i empreses que fan i volen fer  economia i transformació social, i proposen un canvi del model socioeconòmic. Projectes que impulsen l’economia de proximitat, arrelada a barris, districtes i a la ciutat i el país, aquella que no es deslocalitza, que s'orienta a satisfer necessitats, aspiracions i, fins i tot, desitjos de les persones i els territoris.
Aquest any, l’espai de visibilització de les activitats serà l’Espai Consciència, on es faran més de quaranta activitats, al matí i a la tarda, fins al 31 de desembre. També hi haurà 44 estands ocupats per prop d’una seixantena de projectes, empreses i entitats. La fira estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.
L’oferta dels estands inclourà bona part dels àmbits de l’economia social i solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

Activitats

Un any més, les entitats, projectes i empreses tindran un paper protagonista al llarg de les dues setmanes de durada de la fira, amb l’organització de diverses activitats adreçades a tots els públics.
Aquest any, a l’Espai Consciència s’hi duran a terme més de quaranta actes com ara activitats infantils, espais de degustació, presentació de llibres, tallers de reciclatge i d’artesania i espectacles de màgia. També s’oferirà un ampli ventall d’activitats d’educació en el consum responsable per a tots els públics, entre les quals destaquen dos concerts, una desfilada de moda i un espectacle infantil que tindran lloc els dies 23, 27 i 29 de desembre.

Projectes i entitats a la fira

La fira constarà de 44 estands ocupats per prop d’una seixantena de projectes, empreses i entitats. A més, s’hi faran activitats fins al 31 de desembre.
Estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.
#libreriaantinous #viuelnadal
 

No hay comentarios: