viernes, 9 de febrero de 2018

Clubs de lectura 2010-2018 II part LLIBRERIA ANTINOUS



Clubs de lectura d' autors anglesos i nord-americans. D' aquests hem fet bastants perque sens dubte és la literatura en anglès la que té més obres de temàtica LGTB.
El retrat de Dorian Gray (1891) de Oscar Wilde
La habitación de Giovanni(1956) de James Baldwin
Una noia diferent(1957) i Sóc una dona (1959) d´Ann Bannon són les dues primeres novel·les d’una sèrie de pulp fiction de temàtica lèsbica.
A la carretera. El rotlle original.( publicat als any 50 , però 2007 s’edita el mecanoscrit original d' aquesta novel·la punt de partida de la Generació Beat i de la contracultura) de Jack Kerouac.
Queer, en català Diferent (1985) de William S. Burroughs. Autor també emblemàtic de la Generació Beat.
Media hora más contigo(1964) de Jane Rule.Novel·la mítica de temàtica de dones amb una interessant versió cinematogràfica Desert Hearts del 1985.
El lenguaje perdido de las grúas(1986) de David Leavitt un dels primers autors gais nord-americans traduïts ràpidament al català i castellà. A mitjans dels anys vuitanta va estar vivint a Barcelona.
Los dos hoteles Francfort(2013) de David Leavitt la més recent de les seves novel·les també comentada en un club de lectura.
El templo(1988) de Stephen Spender...Magnífic retrat dels anys de l' Alemanya de la República de Weimar.
La biblioteca de la piscina(1988) d' Alan Hollinghurst, autor en aquest cas anglès amb molts seguidors entre els lectors gais.
El hombre que se enamoró de la luna(1991) Tom Spanbauer. Novel·la mítica ambientada a l' estat nordamericà d' Idaho on es celebra la sexualitat en totes les seves formes i manifestacions.
El corredor de fondo(1974) de Patricia Nell Warren la novel·la gai més traduïda, tot un referent en la literatura LGTB.
Retorno a Brideshead(1945) d´Evelyn Waugh.Novel·la adaptada a la sèrie mítica de la BBC que descriu el món anglès de l’època d’entreguerres.
Middlesex de Jeffrey Eugenides(2002) Una de les millors novel·les en tractar el tema d`hermafroditisme també anomenada intersexualitat.  La novel·la obtingué el Premi Pulitzer.
En una sola persona(2012) de John Irving. Una gran obra sobre el desig, la passió i la identitat sexual.
Los huéspedes de pago(2014) de Sarah Waters. La gran escriptora anglesa actual de temàtica lèsbica amb novel·les emblemàtiques com Besar el vellut (1998) i Falsa identitat(2002).

No hay comentarios: