viernes, 9 de febrero de 2018

Club de Lectura 2010-2018 IV part LLIBRERIA ANTINOUS



Clubs de lectura de poesia en aquests clubs hem col·laborat amb la llibreria La Ploma:
Fulles d’herba de Walt Whitman. A càrrec de Jaume C. Pons Alorda traductor de la seva obra al català.
Poesies de Cavafis. Varem fer un recital. Hi ha diverses versions tan en català com en castellà.
Las personas del verbo.  Diarios  1956-1985 de Jaime Gil de Biedma. Homenatge a la seva figura i obra. Varem aprofitar per veure una obra de teatre sobre ell.
El libro de Gloria Fuertes. Antología de poemas y vida. Varem fer un recital obert a llegir poemes d' ella.

Clubs de lectura de narrativa en castellà:
California (2005) d´Eduardo Mendicutti. És l' autor gai emblemàtic de la literatura espanyola.
Otra vida para vivirla contigo (2013)& Furias divinas (2016) També varem comentar aquestes les fins al moment les seves dues darreres obres.
Los ojos del huracán (2008) de Berta Serra Manzanares. Tot un fresc de la plural societat cubana de mitjans del s. XIX.
Una madre (2014) d´Alejandro Palomas. Club de lectura amb els amics de La Ploma i amb la presència de l' autor.
Querida Diego, te abraza Quiela (2014)d' Elena Poniatowska. Recorregut molt particular per les vides dels pintors mexicans Diego Rivera i Frida Khalo. Poniatowska fou Premio Cervantes el 2013.
Genet en el Raval (2008) de Juan Goytisolo. Varem fer un club de lectura amb una ruta sobre Genet i el Raval, a la vegada homentage a Goytisolo Premio Cervantes 2014.
Últimas tardes con Teresa (1966) de Juan Marsé. Magnífica novel·la generacional sobre la Barcelona dels anys 50. Aprofitant el 50 aniversari de la seva publicació varem fer una ruta Marsé pels escenaris del llibre i una tertúlia amb Josep Maria Cuenca, autor de Mientras llega la felicidad, biografia de Juan Marsé.
Paris-Austerlitz (2016) de Rafael Chirbes. Novel·la pòstuma de escriptor valencià, que narra la fi de l' amor en una parella homosexual.
El abrecartas (2006) de Vicente Molina Foix. Una magnífica novel·la epistolar amb el rerefons dels últims 80 anys de la història d' Espanya.

Clubs de lectura de narrativa en català:
El joc del mentider (1994) Lluís Mª Todó. Novel·la epistolar ambientada en els anys de la Transició. La novel·la de Todó fou referència per tota una generació de gais catalans.
Retrat d' un assassí d' ocells (1988) & Pa negre (2003) d' Emili Teixidor. Aprofitant la pel·lícula Pa negre, dirigida per Agustí Villaronga, varem fer un club de lectura doble amb la presència d' Emili Teixidor. Fou tot un luxe...Gràcies Emili!
El mar (1958) de Blai Bonet. També varem visionar la pel·lícula de Villaronga, una excel·lent recreació del món lluminós i fosc del gran escriptor mallorquí.
El barri del sorral (2014) de Begoña García Carteron. Una novel·la sobre la Barcelona del s. XVIII. Varem fer amb els amics de La Ploma un recorregut pels escenaris de la Barceloneta, on està ambientat el llibre, de la mà de la pròpia autora.
Un cadàver exquisit (2008) & 1714. Entre dos focs (2014) de Jordi Mata. Varem fer un club de lectura i un recorregut amb Jordi Mata pels escenaris d' aquestes dues novel·les històriques homenatge dels amics de La Ploma i Antinous al 1714.
Món mascle ( 1971) de Terenci Moix. Una de les primeres obres de Moix tot un cant esbojarrat fruit d’una època.
El dia que va morir Marilyn (1969) de Terenci Moix. Una novel·la totalment generacional de la Barcelona de mitjans dels anys seixanta.
Incerta Glòria (1956) de Joan Sales. De les millors obres de la literatura catalana. Varem veure la pel·lícula de Villaronga per comentar totes dues.
L’aprenentatge de la soledat (2007) de David Vilaseca. Sens dubte una de les millors obres de la literatura catalana contemporània. Recentment reeditada juntament amb la seva novel·la pòstuma El nen ferit, amb el títol conjunt Els homes i els dies. Tot un homenatge a David Vilaseca, mort prematurament.

Club de lectura de narrativa en gallec:
A esmorga (La parranda) (1959 en gallec) d'Eduardo Blanco Amor. Contemporani de Federico García Lorca la seva novel·la  publicada a l'exili a l'Argentina és considera con una de les millors obres de la literatura gallega. Varem veure la pel·lícula d' Ignacio Vilar basada en el llibre.

No hay comentarios: